flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Засвітилась» у кримінальному «бомонді»

19 лютого 2016, 12:50

«Засвітилась» у кримінальному «бомонді»

         За останні чверть століття ні ветерани міліції, ні служителі Феміди Буковини не пригадують випадку, коли б за крадіжку велосипеду до відповідальності притягали неповнолітню школярку…

А тим часом вирок, що днями був проголошений у Глибоцькому районному суді, засвідчив, що у літопис протидії злочинності нашого краю вписано ім’я 16-річної місцевої красуні, яка визнана винною у причетності саме до такого виду злочину.

Зокрема, встановлено, що близько 19.00 години 5 жовтня 2015 р. одинадцятикласниця однієї із місцевих загально-освітніх навчальних закладів регіону поблизу піцерії «Парадізо», що на вул. Базарній райцентру, помітила велосипед «Bocas» іноземного виробництва вартістю у 4 тис. гривень. Мріючи стати  власницею саме такого транспортного засобу, дівчина «осідлала» ці «колеса» і, як зазначено у вердикті, «із викраденим з місця вчинення злочину зникла та розпорядилась ним на власний розсуд».

Звичайно ж, була ідентифікована та викрита у даному злочині, а тепер за скоєне притягнута й до адекватної, без сумніву, як для неповнолітньої особи, відповідальності – штрафних санкцій у розмірі п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 850 (вісімсот п’ятдесяти) гривень, які у дохід держави сплатять  її батьки. Зрештою, як і 613 гривень судових витрат за проведення фахової експертизи, передбаченої чинним процесуальним законодавством при розслідуванні злочинів корисливого (майнового) характеру.

Тож дівчині-випускниці тепер доведеться докласти чимало зусиль, щоб відновити репутацію серед земляків та засвідчити, що дане кримінальне правопорушення було лише прикрою помилкою, що стане першим та останнім у її майбутньому житті.