flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбивши земляка-пенсіонера, молодики кинули його тіло у мерзлу воду

29 лютого 2016, 14:32

Вбивши земляка-пенсіонера, молодики кинули його тіло у мерзлу воду

Нещодавно розширений склад Глибоцького районного суду у складі двох професійних суддів та трьох присяжних у судовому засіданні визнав  двох 20-річних жителів сусіднього Сторожинецького району винними у посяганнях на чуже життя та майно і за скоєне призначив їм співвідносні до скоєного покарання.

Було встановлено, що близько 20.00 години  27 грудня 2014 року молоді люди, перебуваючи у стані  алкогольного сп'яніння, поблизу водойми с. Іжівці перестріли та жорстоко побили 60-річного земляка, при цьому один із них больовим прийомом обхопив шию сивочолого чоловіка і здавлював до того часу, допоки потерпілий не припинив подавати ознаки життя (до речі, судові медики згодом констатуватимуть, що серед основних причин смерті жертви - саме механічна асфіксії - удушення).

Опісля співучасники, щоби «надійно» приховати сліди цього жорстокого злочину, кинули уже мертве тіло потерпілого у водойму, що вже покривалася кригою (було виявлене майже через два місяці потому). Та перед цим ініціатор варварства із одягу земляка видобув та привласнив наявних 15 гривень та мобільний телефон марки «Samsung» вартістю всього у 217 гривень.

Провина фігурантів у причетності до даних злочинах у залі суду була встановлена у повному обсязі: найагресивнішого із молодиків – в умисному вбивстві та таємному викраденні чужого майна (крадіжці), а його співучасника – у нанесенні жертві умисних тяжких тілесних ушкоджень та у заздалегідь не обіцяному приховуванні інформації про тяжкий чи особливо тяжкий злочин.  І за скоєне, враховуючи ступінь кримінальної активності, служителі Феміди призначили підсудним передбачене чинним законодавством покарання – відповідно сім та два роки позбавлення волі.  За цим же вердиктом із кожного з них буде стягнуто по 7 тис. 689  гривень за проведення у ході кримінального провадження численних експертиз.