flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злочинні «тури» гастролера припинено

01 березня 2016, 14:34

Злочинні «тури» гастролера припинено

Днями уже вчетверте за останні п’ять років 36-річному громадянинові Російської Федерації довелось займати «почесні» місця на лавах підсудних місцевих судів України та «звітувати» про свою причетність до тяжких злочинів…

Зокрема,  цей раніше судимий за злочини корисливого характеру уродженець Якутської АССР РФ, а згодом особа без постійного місця роботи та проживання  ще у січні 2011 р. Личаківським районним судом м. Львова  був визнаний винним у посяганні на чуже майно – крадіжках залишених напризволяще у жіночих сумочках у кабінетах місцевої фінансової академії та спортивно-оздоровчого центру «Формула краси» мобільного телефону марки «Самсунг» та готівки  (всього на 11 тис. 970 грн.). І за скоєне за проголошеним вироком на чотири роки відбув у кримінально-виконавчу установу. Строк «тягнув» у Сокирянській ВТК, що на Буковині і у червні 2014 р. у зв’язку із черговим актом амністії  був звільнений.

Та перебування на твердих нарах так, на жаль, і не навчило гастролера поважати закон та чужу власність. І вже 1 вересня  цього ж  року він, перебуваючи у магазині «Фобос», а згодом у барі  «Red Grey» нашого обласного центру розрахувався за придбану камеру відеоспостереження та  замовлений «королівський» обід підробленими банкнотами номіналом у 100 та  200 євро.  Продовжуючи протиправну діяльність, - у магазинах «Столяр», «Вікна і двері» та «Ремікс» м. Чернівці  викрадає грошові кошти у сумі 31 тис. 870 гривень, кілька навушників для аудіоплеєрів  «Sinnheiser CX-281» загальною вартістю у 1 тис 740 гривень, а також крем виробника «Mary Kay»  вартістю у 210 гривень.

 Згодом - 29 вересня того ж року, перебуваючи у туристичному комплексі «Гостинний двір», що у с. Чагор Глибоцького району,  близько півночі шляхом вільного доступу проникає у робочий кабінет адміністратора  і прибирає до рук її планшет марки «ASUS», 6 тис. гривень та 400 доларів США – загальна матеріальна шкода склала 15 тис. 160 гривень.

А через кілька днів - 1 жовтня - був  Тернопіль. Із  придбаними у м. Києві (за його показами) фальшивими банкноти номіналом  у 200 та 500 євро, а також чужим паспортом на своє ім’я, він намагається придбати прикраси із золота. І якщо в одному магазині  йому таки вдалося за ланцюжок та кільчики вручити продавцю підробку, то в іншому торговому закладі персонал виявився більш досвідченим і працівники служби охорони його «пов’язали»…

Тож були камери СІЗО, ретельні кримінальні провадження, численні допити та експертизи, лави підсудних у Тернополі, Чернівцях та Глибоці, беззастережне викриття в інкримінованих злочинах,  а також підсумковий вердикт  -  п’ять літ і зим позбавлення волі у місця, де небо проглядається лише крізь заґратоване віконце. Служителі Феміди також зобов’язали гастролера відшкодувати заподіяні потерпілим матеріальні збитки, у нього також конфіскують особисте майно.