flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Покарання за глум над життям тварини

13 квітня 2016, 11:31

Покарання за глум над життям тварини

Нещодавно у залі засідання  Глибоцького районного суду розглянуто матеріали кримінального провадження щодо 39-річного жителя місцевого с.  Валя Кузьмина, який небезпідставно звинувачувався  у дещо нетиповому для судової практики злочині…

Служителі Феміди достовірно встановили, що близько 18 години дня 19 вересня 2015 року фігурант, переслідуючи мету умертвіння собаки, яка тривалий час охороняла його родинне господарство від вчинків злих людей, вхопив тварину за задні лапи і, незважаючи на словесні протести  дружини та доньки, тричі вдарив її головою до дерева. І цим, звичайно ж, завдав  «брату нашому меншому» сильного фізичного болю, заподіяв особливих мук та позбавив життя.

Суд визнав винним чоловіка у порушенні вимоги Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», зокрема, щодо заборони застосування негуманних методів умертвіння тварин та больових методів, а також  відповідної статті Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за жорстокому поводження з тваринами. І за скоєне призначив йому, узгоджене між прокуратурою району та обвинуваченим,   покарання у вигляді штрафних санкцій  у розмірі 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - шістсот вісімдесяти гривень.