flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбив товариша, тому що був у стані алкогольного сп’яніння.

11 травня 2016, 15:21

Вбив товариша, тому що був у стані алкогольного сп’яніння.

 

19.02.2015 близько 18 год. 00 хв. під час перебування громадянина П. у власному будинку одних із сіл Сторожинецького району Чернівецької області та спільного вживання спиртних напоїв з товаришем – громадянином Г. виник словесний конфлікт, який в подальшому переріс у бійку. В ході даного конфлікту  П., з мотивів помсти за образливу, на його думку, поведінку друга, наніс останньому удари скляною пляшкою з-під пива в область голови та продовжив подальше нанесення ударів руками та ногами по різним частинам тіла потерпілого, спричинивши загалом не менше сорока однієї травмуючої дії. Після цього, пересвідчившись, що громадянин Г. не подає ознак життя, з метою приховання вчинення ним злочину, серед ночі, переніс тіло на сусіднє подвір'я, де присипав сухим гіллям. 18.03.2015 тіло громадянина Г. було виявлено власником даного будинку.

Згідно висновку судово-медичної експертизи № 203 від 08.05.2015 р.  смерть громадянина Г. 1986 р.н., настала від травматичного шоку, як ускладнення закритої тупої травми грудної клітки та живота з чисельними переломами ребер, розривами плеври, тканини лівої легені, розривами брижі тонкої кишки з розвитком лівобічного гемотораксу та масивної внутрішньої кровотечі.

Глибоцьким районним судом  у складі трьох суддів, був ухвалений вирок, яким громадянина П. визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115 КК України – вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій особі. Суд призначив останньому, враховуючи наявність багатьох пом’якшуючих покарання обставин, міру покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років і 6 місяців.

Однак, засуджений П., будучи незгідним з ухваленням рішенням суду, подав апеляційну скаргу до Апеляційного суду Чернівецької області, проте апеляцію засудженого було залишено без задоволення, а вирок Глибоцького районного суду без змін.

 

Голова суду – суддя-спікер Цуренко В.А.

Прес-секретар суду – заступник керівника апарату суду Глобак Р.М.